< eyesicktear
<link rel="me" href="https://www.blogger.com/profile/15228729957699301715" /> <meta name='google-adsense-platform-account' content='ca-host-pub-1556223355139109'/> <meta name='google-adsense-platform-domain' content='blogspot.com'/> <!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d19486692\x26blogName\x3deyesicktear\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://leechu.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://leechu.blogspot.com/\x26vt\x3d-783375148453180685', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

zen

Tuesday, March 06, 2007


acum stau jos. acum leg siterurile. acum ridic foile de pe jos. acum privesc copacul desfrunzit. mici pe fond de bloc ceaushist cojit de tencuiala. maro, bej, gri, albastru petrol, alb murdar, alb. punctuletze cafenii, roz, grena. muguri. martie. frumos.

nu ma mai gandesc. m-am gandit prea mult in ultimul timp. la lucruri fara finalitate. care m-au ranit cu sabia pe le-am oferit-o singura, cu convingere umila. e timpul sa gandesc. repetition increases mindfulness. acum ascult sail to the moon pe repeat. acum scriu acelasi kanji de 100 de ori. imi sacrific impulsurile. imprastierea spontana in hedonisme ieftine care imi dau iluzia ca profit de fiecare secunda. ca in fiecare secunda ma autoconstientizez si deci traiesc. aiurea. secundele le percepi cu adevarat numai in nemiscare si abandon.

dau ceva-ul in care ma complac si care ma duce spre nimic pe un nimic in care ma concentrez si care duce spre ceva.

curat.

posted by leechu
8:39 AM

21 comments

limb

Tuesday, February 20, 2007


i'm lost at sea...
don't bother me...
i've lost my way...
i've lost my way...

you're living in a fantasy world...

mi-am petrecut ultima saptamana intr-un limb fara scari spre rai si trape spre iad. in pat. cu storurile trase si cu nervii adormitzi. boala nu mi-e o notiune familiara. se insinueaza in mine si traieste acolo. ii sunt un mediu propice. n-o recunosc decat abia la strigatele indepartate si neputinciuoase ale mamei. ceva cu baut ceaiul ala, pus mana sa iau pastilele, avut aproape 20 de ani, fost inconstienta, ajuns mancata de gandaci, inceput facultatea, batut joc de viata mea eu singura. or sa fie destui care sa-si bata joc de viata ta. dau aprobator din cap si ma intorc in transa mea radiohead de inima albastra. fara sa ma simt intr-o nirvana a implinirii si detasarii, nici nu cad intr-o depresie crunta storcatoare de vlaga. inot instinctiv, ca bebelusii nascutzi in apa. nu cad spre fund, nu scot capul in valuri. spre ce?...

i spyral down...

posted by leechu
11:15 AM

1 comments

ce zice paru' taiat?

Saturday, February 17, 2007


faceam eu un blog nou si random questionu' ma-ntreba la un moment dat ce zice paru' taiat de tunsoarea mea noua. si mi-am amintit de tine. de tine, pe care te-am crescut ca pe o pleata hipioata plina de atze colorate si margele colorate care la un moment dat au devenit prea grele. varfurile tocite n-au mai vrut sa creasca. si te-am lasat sa cazi in paragina.

de tine, pe care puteam sa scriu ce ma taia capu' fara sa dam my stream of consciousness, fara sa-mi ciopartzesc ideile pana la constipatzie, desi zic ca-i impuls cioplit pana seamana a impuls. doamne, eu numai in romgleza pot sa ma exprim cu adevarat, doamne, ce-o sa fac cu paginutza aia noua pe care vreau sa o pun in slujba alimentarii propriului meu narcisism cu pseudo-cronicutze pseudo-interesante pe care le scriu cu pseudo-pasiune ca sa ma pseudo-integrez in lumea pseudo-interesantzilor. in engleza, ca-s entelijenta ji jtiu. ca sa ma poata citi intreg mapamondul si sa mi se inchine.

cand vrei sa suni un prieten vechi itzi tremura mana pe telefon. atata timp v-a fost lene sa va cautatzi. ati trait unul fara altul. n-ati murit. dar poate s-ar bucura. poate puteti sa pick up where you left off.

si vreau sa urrrluuuuuuuuuuu!!!... mi-a fost dor de limba mea si de tine. de tine, care esti o antologie de ganduletze si imagini care mi-au strabatut devenirea intr-o perioada cand am urcat un povarnish la care ma uit azi stupefiata. eu, eu am facut asta? mai vreaaaaau! mai vreau sa debordez de idei intamplatoare in tine. mai vreau sa te colorez. daca mai shi depasesc, na, asta e, sunt mica. si ti-as povesti ce-am mai facut, da' mi-e rushine. e ori prea urat, ori muuult prea frumos. ma-nroshesc si-mi creste tensiunea. s-o fi chemand ca am trait. hihihi.

si ce daca nimeni n-o sa comenteze?

posted by leechu
9:23 AM

1 comments

gem session

Thursday, September 07, 2006


am cort. incapem. aduc cazan, aduc, zahar, aduc gutui. fac gem. facetzi session? si mai lua-l-ar drecu' da blogger care nu m-a lasat sa-i bag si pe beatles, brandon boyd, beck, sting si janis. brandon venea cu tobitza si sting cu basu'. da' ne descurcam noi.









posted by leechu
9:00 AM

3 comments

roc. sex! claaar...

Monday, September 04, 2006


pale september... i wore the time like a dress that year...

concertele devenisera un efort voluntar de autoasurzire deprimanta. marea devenise o balta sarata care cere dush. vama era un shir de bodegi pe o plaja cu nisip prost. ceva scartzaia.

si dupa un 2003 de nestiintza, un 2004 de televizor, un 2005 de germania a venit si un 2006 de relativa indiferentza si totusi am fost la stufstock 4. trecuta de etapa 2003 cu sete copilareasca de rock si alcool, trecuta de etapa 2004 cu mancarime naiva de voluntariat alternativist, trecuta de etapa 2005 cu elitisme imbecile de 18 ani intelectuali, am ajuns in 2006 cu dorintza de a-mi lua adio de la urma, a mai inota in mare o data si a vedea ce oameni mai canta pe-acolo.

si am venit schimbata complet. muzica si marea once again swing around me like cotton on my skin. mi-am amintit ce-nseamna. ma tampisem de la atata urma si alge. daca mai si intru la facultate o sa am un varf al existentzei. nu mai sunt insetata de asceza in himalaya. sunt ca un leu in cushca. vreau sa ies, palavragesc, socializez, beau, rad, cant. vreau sa-mi reincarc cartela de prieteni. tampa metafora mi-am gasit. dar ma simt de parca nu mi-am incarcat creditul de mult, mult timp. asa e cand esti pe abonament.

imi vine constant sa dansez. bluz, jazz, fusion, funk, worldmusic. andriesh, alifantis, dan bairan, kampec dolores, ealdjaueala, blazzaj, iordache. eram plina de culori vii. acum incep sa se combine in nuantze mai subtile, nebanuite, neasteptate.

par lung, idei lungi, fuste lungi, cafele lungi, cantece lungi, prietenii lungi, aripi lungi.

fiindca drumul este lung, lung, lung.

posted by leechu
9:45 PM

1 comments

jesus christ superstar

Sunday, August 13, 2006


intr-una din diminetzile trecute, mi-a venit subit sa-l ascult. era pe primul cd din teancul de 20. nu mai eram sub impresia casetei video vazute acum ceva ani, cand am zis: "asta numesc ei opera rock"? nu simteam ca am sa-mi pierd rabdarea dupa ce pigulesc "everything's alright", "herod's song" si "superstar". i-am dat drumul si m-a inghitit ca balena un val cu plancton. niciodata inainte nu sesizasem ce intreg perfect formeaza cantecele, ce frumos curge actiunea, ce crima e sa dai shuffle. si niciodata n-am sa ma opresc din a trambitza ce inteligent e scrisa opera asta, ce colorat suna muzica si ce bine ii vine libretul. si da, e opera rock. rock de late sixties-early seventies. groovy. ce bas, ce cor gospel, ce zbierete de ian gillan.

ma imaginam in scaunul papal, un moshulica sceptic cu cipilica alba a carui revolta de aparator al scripturii face fasssss... care vede ca nu-i nimic blasfemic in toata treaba. care vede ca biblia e urmarita cu fidelitate gratzioasa. care vede ca abordarea lui isus ca superstarul vremii lui, adorat si apoi demolat de fani, cum a patzit-o si michael jackson, la mila opiniei publice, e chiar una desteapta. care vede ca aria din gradina ghetsimani e sfasietoare. care vede ca n-are ce excomunica, ci ce binecuvanta. si mai ca-mi dadeau lacrimile de mandrie.

totusi, daca vaticanul a vazut filmul din '73, a vazut ca isus un ted neely emaciat care canta printre dintzi, cam penibil tocmai prin lipsa de patos, vitregind dramatismul unor bucatzi cu schelalaieli menite sa arate ca e roacher si nu tenor de opera. si un irod gras si scarbos. desi glenn carter nu e incarnarea imaginii mele despre isus, nu se teme sa se eviscereze, sa ia note de soprana, sa explodeze de expresivitate. iar rik mayall e delicios de corvaxian. nimeni nu-l bate.

asadar, cu exceptzia uverturii pe care n-am gasit-o, iata "jesus christ superstar" (2000):

heaven on their minds
what's the buzz/ mystifying
everything's alright
jesus must die
hosanna
simon zealotes/ poor jerusalem
pilate's dream
the temple
i don't know how to love him
damned for all time/ blood money
the last supper
gethsemane (i only want to say)
the arrest/ peter's denial/ pilate and christ
king herod's song
could we start again please?
judas' death
trial before pilate/ 39 lashes
superstar
crucifixion
john nineteen: forty-one

recomand aria din ghetsimani si aria lui irod.

posted by leechu
4:39 AM

2 comments

policroma, na

Tuesday, July 04, 2006





posted by leechu
9:42 AM

6 comments

monocroma

zile verzi.

motanul mi-a luat locul pe fotoliul din balcon. terasutza mea improvizata. in sfarsit, un loc unde sa stau. un loc de unde sa nu fug spre pierzanie. vantul ma piaptana, parul meu se duce oblic, piezish, ca freza copacului care se rasfira sub mine. in vant. ceaiul cald de menta rece merge pe gat, la vale. ce mult verde am vazut zilele astea, cu ochii deschisi, cu ochii inchisi... e culoarea mea. culoarea pacii mele... e culoarea locului de unde nu fug spre pierzanie.

si tac. ma tem. sunt monocroma. lumea are culori, atatea culori pe care nu le stiu si nu le vad... ma complac in verde. ma simt integrata, apoi ma simt impotmolita, apoi ma simt poezia asta [http://www.poezie.ro/index.php/poetry/82254/index.html] si cantecul asta [http://www.youtube.com/watch?v=Fi28VU59bYo&search=tori%20amos%20yes%2C%20anastasia]. ele cer sa ma duca in spatii unde nu e numai verde, fara ezitare, pana nu uit codul culorilor. lasand in urma visuri de marire, am ales sa-mi caut un cuib. si l-am gasit in clorofila. si era sa si raman in el. dar ma cheama tot ce n-am vazut, atins, gustat. ma cheama cu o voce pe care nu pot s-o concep. mi se insinueaza in minte, dar nu se contureaza din lipsa bazei empirice. tot ce nu pot imagina fiindca n-am cunoscut. tot ce vreau sa cunosc si sa-mi amintesc. lumea ma cheama s-o vad pe ea toata.

si oricand ma pot intoarce in verde.

posted by leechu
6:59 AM

3 comments